2018. február 21., szerda

FÉG légpuska légtár-Lámpagyári"-LP-25 - Jelenlegi ára: 25 000 Ft

A képeken látható légtár, ami ismét egy "high velocyti"-nagy sebességú légtár, itthon nagyon kevés maradt fenn belőle
Leginkább az LP-2-re hasonlit, csak attól 2cm-rel hosszabb, akárcsak a képeken látható későbbi utód "nagy-nagy marla, LP 447)
Eredeti rugóval -ami tripla vagy dupla lehetett -214m/s-t tudott, ami 21J energiának felelt meg 4, 5mm cal csövel és 0, 5gr-os lövedékkel szerelten. Készült 5, 5mm-es ürméretben is, akkor 15-16J-re "redukálódott" az enrgia.
Bár arra az erőre terveződött, de nem vagyok meggyőződve, hogy hosszabb távon birta is a pusztulatos rugóerőket.
A képen szereplő példány már egy szeliditett drab-mivel nálunk a légfegyver  megengedett energiája 7, 5J alatti, igy hyilvánvalóan hogy egy darab rugóval szerelődött, ami szinte előfeszítésmentesen (méretre szabottan)illeszkedik a légtárba.
a dugattyú bőrtömítése a termékeim között is fellelhető  3, 5-4mm vastag bőrtömítés-faggyúzva és olajozva, az elsütő elemeken nem igazán látszódnak a használatból eredő kopások-valószínúleg nem is volt használva, mivel sem cső sem felhúzókar nincs hozzá-egy gyújtemény tárgyát képezte-örökségből került hozzám
a lámpagyári "Lámpagyár Budapest" görgözésú csőtőkézett cső, ami téglalap alakú, tehát nem a lecsapolt LP-1-é-illeszthető hozzá a feszítókarba való betoldás után-a rövid standard LP-2 feszkarja nem tolja el a dugattyút a megakasztás helyéig
Ja, és nem utolsó sorban: gyárilag távcsősínezett

Jelenlegi ára: 25 000 Ft
Az aukció vége: 2018-03-13 19:23 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése