2019. szeptember 27., péntek

1908 - Világhírű magyar szuperhős, huszárkapitány fontos kézirata! - IGAZI HUNGARICUM! - Jelenlegi ára: 50 000 Ft

Zubovics Fedor kézirata, aki világszinten legendás feltaláló, (huszár)katona, szabadságharcos és kalandor volt! AZ ÁR ALKUKÉPES!
A négy oldalas tétel pontos leírása: Zubovics Fedor levele a pomázi főszolgabírói hivatal részére. - Kelt: Habsburg Lloyd gőzös fedélzetén, 1908. február 6. A legenda levelében Metzger Károly, a Visegrádi Csavargőzös Társaság igazgatója ellen panasszal él. „ Igy merészkedett egy nagyérdemű Ur egy butorkocsi átszállításáért… 12 korona átszállítási dijat követelni. ” - számításai szerint ez a díj magas. A dokumentumhoz hozzátartozik az adott út díjszabásának korabeli másolata, amely a kézirattal együtt keletkezett!
Szép állapotú, hajtogatott kéziat, csupán az ilyen dokumentumoknál jellemző hibákról lehet beszámolni, például kisebb szakadások a hajtogatások mentén, de ezek is ritkák és egyáltalán nem jelentősek. A papír nem foltos, nem töredezett!
Zubovics Fedor vérbeli magyar szuperhős, mert:
- Beutazta a világot, amerre járt, mindenhol bebizonyította: ő a legrátermettebb vitéz az egész földkerekségen
- Utazásai közben számos rekordot is felállított: például, Egyiptomból hazatérve 14 nap alatt lovagolt el Bécsből Párizsba, ami az akkori útviszonyok közepette kivételes teljesítménynek számított.
- Legendás katona volt, az Osztrák-Magyar Monarchia elit huszárezredénél szolgált, harcolt 1875-ben Spanyolországban, 1877-78-ban az orosz-török háborúban, majd 1878-ban Boszniában, 1880-ban pedig Albániában, de az I. világháborúban is küzdött, méghozzá úgy, hogy neves kitüntetést kapott (úgy mondták: ahol ő nem fordult meg, ott nem is volt komolyabb hadjárat)
- Nem csak a magyar, más nemzetek szabadságáért is közdött: megfordult Arábiában is, majd 1882-1898 között egy tevés alakulat élén részt vett a Szudán függetlenségéért vívott Mahdi-felkelésben. Az 1904-1905-ös orosz-japán háborút is megjárta, a japánok oldalán mandzsúriai portyázócsapatok élén
- Japánban próbálta ki először világhírű találmányát, a szárazföldi torpedót; de született még egy kerek e golyóbison ismert eszköz az elméje és kezei által: egy lovas úszó készülék, amelynek segítségével átúszta paripálya hátán a jégtől zajló Dunát
- Mindemellett hazája népére is gondolt: az 1879-es árvíz idején egy egész mentőexpedícióval sietett Pestről a szegediek segítségére

Jelenlegi ára: 50 000 Ft
Az aukció vége: 2019-10-18 10:57 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése