2021. január 29., péntek

Díszcsomagolású 3 db-os kép-szett: Szent Korona – Vezérek – Négyökrös szekér (Feszty) - Jelenlegi ára: 9 520

Eladó a képeken látható, díszcsomagolású aranyozott kép-szett.
Exkluzív díszcsomagolású ajándék, különleges alkalmakra.
Szent Korona
A Szent Korona a magyar államiság egyik fontos jelképe, ami körül sok legenda kering.   Írásos anyag a 15. századtól áll csak rendelkezésre, de a kutatók úgy tartják, hogy a koronát II. Szilveszter pápa küldte Szent István királynak, akit halála után avattak szenté. Így kapta a korona is a Szent nevet.  
A Szent Korona vélhetőleg a 12. századtól végig kísérte a magyar népet napjainkig. Előfordult, hogy nyoma veszett, de mindig előkerült. Időközben kialakult a Szent Korona-tan, amely szerint az ország alaptörvényének és jogrendszerének végső forrása a Szent Korona, és mint jogi személy, a Magyar Államnak felel meg.
Később megállapították, hogy a koronán található képek olyan személyeket ábrázolnak, akik később éltek, mint Szent István, így ezt a teóriát elvetették, de ez a megállapítás máig nagy vitákat vált ki.
Katona István jezsuita történész elmélete azon alapszik, hogy a koronát két részből illesztették össze III. Béla magyar király idejében, és a felső része valóban Szent István koronája volt.
A kiegyezés után a Magyar Tudományos Akadémia engedélyt kapott a korona tüzetesebb kivizsgálására. Későbbi nyilatkozatukban ők is azt az álláspontot fogadták el, miszerint a korona két külön részből állt össze.
A kutatások a mai napig folynak, egyre újabb elméletekkel állnak elő, melyek megcáfolják az előzőeket. Előfordulhat, hogy ez a titok sosem derül ki számunkra.  A koronát ma a Magyar Országház kupolatermében őrzik, földrengésbiztos üvegbúra alatt, melyben a megóvása érdekében levegő helyett nitrogén veszi körbe, és természetes fény nem éri.
 
Kép méret: 9 x 12 cm
Keret méret: 23 x 29 cm
 
VEZÉREK
A hét magyar vezért ábrázoló kép, mely a Feszty-körkép egyik jelenete.
Kép méret: 6 x 4 cm
Keret méret: 14 x 12 cm
 
NÉGYÖKRÖS SZEKÉR
A négyökrös szekért ábrázoló kép, mely a Feszty-körkép egyik jelenete.
Kép méret: 6 x 4 cm
Keret méret: 14 x 12 cm
 
A termékek jellemzői:
A termékek 23 karátos aranyozott felületre történő nyomtatással készültek. Elegáns megjelenésüket a bézs színű paszpartu és az első osztályú fa képkeret is biztosítja. Felhelyezésük a hátoldali fali akasztóval történik. Védelméről a könnyen eltávolítható átlátszó zsugorfólia gondoskodik. Előlapján az aranyozást igazoló jelzés, hátlapján pedig az aranyozást igazoló bizonylat látható.
Díszdoboz mérete: 45 x 35 x 4 cm
https: //graficline. hu/shop/

Jelenlegi ára: 9 520 Ft
Az aukció vége: 2021-01-29 21:51 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése