2020. február 29., szombat

Sághy Ildikó: Szerelemtől a színpadig - Jelenlegi ára: 250 Ft

Sághy Ildikó
Szerelemtől a színpadig 
Szubjektív beszélgetések és mellébeszélgetések kedvenceinkkel – szertelenül sokféle műfajban
Nem a szokványos interjú-kötetet veszi most kézbe az olvasó. Mint ahogyan szokványosnak egyáltalán nem mondható a szerző pályája sem.
A könyv már hangvételében is mellőzi a portréírás illendő sablonjait. Sághy Ildikó beszélgetőpartnerei jó részénél tegező hangot üt meg, másoknál a magázásos formát használja. Pontosan úgy, ahogyan ez az életben kialakult. 55 interjúalanyát ugyanis nem csupán az írások megszületésének időtartamáig ismeri. Mert a szerző nemcsak írással foglalkozik. A legkülönbözőbb prózai és zenés műsorok, szerzői estek megrendezése közben, szinte kivétel nélkül mindegyikükkel együtt dolgozott és dolgozik ma is. Ám a megszólalók mégsem a hivatás papírmeséi közül lépnek elénk, hanem teljes életet élő emberekként. Akiknek váratlan, fel sem tételezett erényei és gyengéi csak még érdekesebbé varázsolják őket.
Sághy Ildikó mindegyik alanyával olyat, s úgy mondat el, ahogyan eddig sohasem tették. Olyan kedves sark-kérdésekkel „ fordítja ki” beszélgetőtársát, amelyekre az őszinte válaszokat kénytelen adni. Természetesen ez a legtöbb kiváló embernek sem esik nehezére. Sőt! Örül, hogy végre előre megadott szempontoktól függetlenül, őszintén elbeszélget valakivel. Gyerekkoráról, szakmájáról, szerelmeiről, híréről vagy hirtelenségéről…
Hisszük tehát, hogy a kötet minden ember kíváncsiságára számíthat!
Könyv: Sághy Ildikó: Szerelemtől a színpadig
Kiadó: Magánkiadás
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 1985
Oldalszám: 268
ISBN: 9635004087
Illusztrálta: Gáspár Imre
A borító élei enyhén kopottak, a gerinc alsó szélén kissé szakadozott.


Jelenlegi ára: 250 Ft
Az aukció vége: 2020-03-20 23:34 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése