2020. szeptember 29., kedd

Tarján Vilmos : (t.v.)- tól TARJÁNIG ( ÉLETEM ) - Jelenlegi ára: 9 800 Ft


tartalom:
Tarján Vilmos (Bp., 1881. márc. 25. – Bp., 1947. nov. 1. ): újságíró, színházigazgató. 1903-tól a Magyarság, majd a Friss Újság, később a Magyar Hírlap, 1910-től Az Est munkatársa. 1907-ben kabarétársulatot szervezett, amellyel a délvidéki városokat járta. A rendőrségi riport egyik legsikeresebb művelője a magyar sajtóban. Az I. világháborúban haditudósítóként működött és a hadiszállításokról írt feltűnést keltő leleplező cikkeket. Sokáig igazgatója volt az Otthon Írók és Hírlapírók Körének. 1920-ban megvált az újságírástól, a New York Kávéház Rt. igazgatója lett. 1924-ben egy ideig a Royal Orfeum, majd a Fővárosi Operettszínház igazgatója is volt. – Főbb művei: Pesti éjszaka (Bp., 1940); Riporteri titkaimat nem viszem sírba (Bp., 1943). – Irod. A New York-tól a Hungáriáig (szerk. Konrádyné Gálos Magda Bp., 1965).  
forrás: mek. oszk. hu
"Harminc évig tépelődtem: megírjam életem történetét? Hiszen annyi tarka-barkaságban volt részem, világeseményekben szerepeltem, sőt egyéni szerepem is volt bennük. Szerintem ugyanis minden hírlapíró egyben részese is az eseményeknek. Vizsgálja, tisztítja, löki a dolgokat előre, mindig előre...
Volt sok csalódásom, szomorúságom, de – azt hiszem – mégis több vidámsággal tudok szolgálni... "
(15)
Szívesen postázom is!
Személyes átvétel: Budapest XIII. Kerület. Kék metró, LEHEL. tér, BULCSÚ utcai kijárat. Szinte bármikor.
Postázás:
Kérem, sikeres vásárlás esetén egy héten belül a postaköltséggel megemelt összeget átutalni szíveskedjenek. Személyes átvételnél is kérem az egy hét betartását.
Egy hét után az árút ismét felteszem és a transz-akciót negatívnak értékelem.
 

Jelenlegi ára: 9 800 Ft
Az aukció vége: 2020-09-29 14:18 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése