2020. szeptember 30., szerda

Tasmaniai havasi eukaliptusz/5mag. NÖV.-231 - Jelenlegi ára: 550 Ft


"Eucalyptus gunnii"
Előfordulása:
A tasmaniai havasi eukaliptusz Tasmania endemikus fája. A növény főleg a szigetállam középső hegyoldalain és fennsíkjain fordul elő, de Hobarttól délre is található, egy elszigetelt állománya. Körülbelül 1100 méteres tengerszint fölötti magasságban is megtalálható. A Brit-szigeteken és Nyugat-Európában dísznövényként ültetik.
Megjelenése:
Ez a növény, kis és közepes termetű, örökzöld fa; legfeljebb 37 méteresre nő meg. Az idős példányok törzse rövid és terebélyes, szerteágazó ágakkal. Kérge szürke színű és kissé érdes tapintású, de hámlás után sima felületűvé és sárgás színűvé válik. Az új sárgás kéreg, fehéres, zöldes, vagy rózsaszínesszürkke foltokkal tarkított. Levelei levélszáron ülnek. A levelek alakja az ellipszistől az oválisig változóak. 8 centiméter hosszúak és 3 centiméter szélesek. A vastag levelek szürkészöldek. Fehér virágai a nyár közepén jelennek meg.
Életmódja:
A tasmaniai havasi eukaliptusz hidegtűrő fa. Az -14 Celsius-fok, és rövid ideig a -20 elsiu-fok sem árt neki. Igen gyorsan nővekszik; évente 1, 5, ritkán 2 métert is nő. A növény, a cukorjuharhoz (Acer saccharum) hasonlóan, édes nedvet bocsát ki magából. Emiatt egyesek termesztik is. Levelei a háziállatok táplálékául szolgálhat. Ha rendszeresen nyírják, akkor bokorszerű marad.
Elnyerte a The Royal Horticultural Society a Royal Horticultural Society Award of Garden Merit, azaz nagyjából Kerti Termesztésre Érdemes Növény Díját.
1 ADAG 5 MAGOT TARTALMAZ!
KELLEMES KERTÉSZKEDÉST!
 
A LÁTOGATÁSOD, SZERETETTEL VÁRLAK MÁSKOR ÉS MÁS TERMÉKEMNÉL IS!
Kérem kattintson a felhasználónevem mellett i+ gombra, vagy az alábbi linkre:
Bemutatkozás, szállítási feltételek:
A rendeléssel egyidejűleg kijelenti, hogy az ott leírtakat elolvasta és elfogadja!  


Jelenlegi ára: 550 Ft
Az aukció vége: 2020-10-01 09:18 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése